Reportasje NS4 Undervannsrugby

26.03.18 (Sist oppdatert 26.03.18 - 14:21)

Sesongens fjerde og siste runde i Norgesserien ble holdt i Oslo helgen 17.-18. Mars. Ti herrelag og fem damelag stilte, hvor Arendal deltok for første gang og Sandefjord stilte med damer fra Spania. Molde UVK vant på herresiden, men Akkaren vant serien med å komme seg til finalen. På damesiden tok Akkaren nok engang seieren og vinner også sammenlagt.


NS4 ble gjennomført med divisjonsspill i herreserien, hvor lagene er delt inn i to puljer. På damesiden siden ble det spilt en innledende serie hvor alle møtte alle. Lørdag ble alle de innledende kampene spilt, før finalespill på søndag. 

Det ble en lang dag for flere i hallen lørdag, da første kamp startet kl 09:00 og siste kamp var ferdig rundt k.l 20. Søndag er som vanlig en kortere dag, da det ikke er like mange kamper, og cupen var ferdig i 15 tiden. Akkaren som sto som arrangør bisto med streaming av kampene, med litt hjelp utenfra. I tillegg var det god dugnadsånd både i sekretariatet, i kiosken og på ryddingen. Så da var det bare å spille god rugby og kose seg på et vellykket arrangement

Herreturneringen
Divisjon 1: Akkaren, Molde, Egersund, Ålesund, Haugesund
Divisjon 2: BSI Boblen, Sandefjord, TSI Surk, NTNUI-DG, Arendal
I andre divisjonherrer var det BSIBoblen, som rykket ned fra 1.div i NS3, og Sandefjord som utmerket seg. De slo de andre lagene ganske greit, og det ble mange mål på flere av spillerne. Nest siste kamp lørdag møttes disse to lagene og det ble en spennende kamp hvor Sandefjord skåra med mindre enn 1 min igjen på klokken. Dermed vinner Sandefjord gruppe 2 og får spille om 5.plassen søndag. 

Det var spenning i forkant av NS4 i forhold til hvem som skulle vinne serien. Akkaren trengte bare å komme til finalen for å sikre sammenlagt seier. Molde stilte sterkere enn tidligere og Egersund klarte dessverre ikke å stille like sterkt her som de har gjort på hjemmebane. Akkaren og Molde hadde grei kontroll mot de andre lagene, selv om Ålesund prøvde å bite litt fra seg. Kampen mellom Molde og Akkaren endte 0-0 og det førte til at Molde vant innledende runde på målforskjell. 

Det var ikke noen overraskelser i de første kampene søndag, Molde og Akkaren vant sine semifinaler og var dermed i finalen. Dette var nok til at Akkaren vant norgesserien sammenlagt. Haugesund fra 1.div møtte Sandefjord fra 2.div for å avgjøre hvem som skulle få 5.plassen. Sandefjord tok ledelsen ganske tidlig i kampen, og hadde styringen hele veien selv om Haugesund fikk inn et mål på slutten. Kampen endte 1-3 til Sandefjord. I bronsefinalen spilte Ålesund mot Egersund. Ålesund får en 1 måls ledelse tidlig i kampen og står med 1-0 ledelse til pause. Det er ikke langt ut i 2.omgang før Egersund utligner. Ålesund tar ledelsen igjen, først 2-1, så 3-1. Men Egersund gir seg ikke og utligner kampen, det står 3-3 når tiden går ut. Kampen går da videre i suddendeath, det tar under 1 min før Ålesund skårer og avgjør kampen. I finalen tar Molde tidlig kontroll og leder med 3-0 til pause. I andre omgang skjer det lite, men Akkaren klarer å få inn et mål på slutten. Kampen ender 3-1. 


Dameturneringen

På damesiden var det for første gang denne sesongen fem lag med. Sandefjord stilte med et damelag som besto av spillere fra Spania. De fikk tøff motstand allerede fra første kamp, og måtte se seg slått av de andre lagene. Akkaren hadde en litt røff start og Egersund klarte å gi dem en skikkelig fight. Kampen endte 5-2, men resten av dagen hadde Akkaren grei kontroll. BSI Boblen gjorde også gode resultat bortsett fra den siste kampen på lørdag, mot Akkaren. Boblen kom derfor som nr. 2 innledende og måtte forberede seg på en hard semifinale mot TSI Surk søndag. 

Søndagen startet med at Egersund og Sandefjord skulle spille om hvem som fikk møte Akkaren i semifinale. Egersund kom seirene ut av den første kampen, men de måtte se seg slått av et sterkere Akkaren lag. Den andre semifinalen var BSI Boblen mot TSI Surk. Kampen var spennende og i slutten av første omgang ble det straffe til TSI Surk. Den endte med at straffetaker ble utvist, noe som skapte diskusjoner på tribunen. Kampen står lenge 0-0, men med under 30 sekunder igjen på klokken skårer BSI Boblen og vinner.  Finalen blir derfor Akkaren mot BSI Boblen. Det skjer lite i første omgang av finalen, men Akkaren klarer å putte et mål på slutten av omgangen. Akkaren skårer 2 mål til i andre omgang. Når det er 7 sekunder igjen av kampen får BSI Boblen straffe. Denne blir avblåst, Akkaren får utvisning og det blir omstraffe. Det var temperatur i bassenget, men Akkaren-spillerne beholdt roen og reddet straffen. Akkaren vinner sesongens fjerde NS og er også vinner av serien.  


Akkaren Sportsdykkerklubb vil takke alle som bidro til en god rugbyhelg!


Sluttresultat:


Damer:

1. Akkaren 

2. BSI Boblen

3. TSI Surk

4. Egersund

5. Sandefjord


Herrer:

1. Molde

2. Akkaren

3. Ålesund

4. Sandefjord

5. Haugesund

6. BSI Boblen

7. TSI Surk

8. Arendal

9. NTNUI-DGPrintSkriv ut    Open PDFÅpne PDF    EmailTips en venn
[Tilbake]
 

Bli medlemsklubb!

Nyhetsbrev

Finn klubben for deg!

Finn kurset for deg!

E-læringskurs

Mista dykkesertifikatet?

 
Sist oppdatert
20.04.18 18:12
18.04.18 10:57
18.04.18 09:51
16.04.18 11:58
06.04.18 13:27
06.04.18 13:05
06.04.18 10:15
26.03.18 14:21
20.03.18 13:00
08.03.18 16:42