Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2024 / Nordisk i undervannsrugby 2024

Nordisk i undervannsrugby 2024

Helgen 24-25. Februar ble det avholdt Nordisk mesterskap i Kjøbenhavn Danmark. Norge stiller med lag på både herresiden og damesiden. Det er fullt oppmøte hos damene med både Danmark, Sverige og Finland som konkurrenter, men bare Sverige og Danmark på herresiden. Begge lag stiller med flere debutanter unge lag. Utregnet på herresiden stilte Norge med ett lag med snittalder på 27.5 år.

Fra Norge stilte Petter Tennefoss og Øyvind Tåsåsen som dommere i mesterskapet. De erfarne dommerne var godt fornøyd med helgen. Særlig det å møte andre internasjonale dommere, utveksle erfaringer og delta i faglige samtaler og diskusjoner er noe dommerne alltid setter pris på. Vi er stolte over innsatsen til de norske dommerne, og bidraget deres til god og rettferdig dømming.

Petter og Øyvind i godt humør, med nytt, svart dommertøy

På lørdag spilte begge lag to kamper hver, Damene spilte mot Danmark og Finland, mens herrene spilte mot Sverige og Danmark. Det skulle vise seg å være tøff konkurranse for begge lag denne helgen.

Damene vinner sin første kamp mot Finland 4-1, men møter tøff motstand i kampen mot Danmark. Der starter Norge sterkt med å få inn ett mål, men Danmark svarer sterkt og får inn ett mål selv. Det ligger dermed 1-1 til 2. omgang. Mye spenning i luften, men Danmark trekker det lengste strået og kommer seirende ut av kampen. Dette betyr at de norske damene må slå Sverige på søndag for å komme til finalen og ha sjanser på gullet.

Herrene har sin første kamp mot Danmark. Med flere nære sjanser blir det en jevn og spennende kamp. Stillingen står 0-0 til slutten av 1. omgang. 2. omgang starter med et knall, men ingen av lagene klarer å få inn noe mål. Stillingen blir dermed stående 0-0. De møter så Sverige senere og får tøff motstand der. Kampen ender 3-1 i Sveriges favør. Det betyr at Norge må slå Danmark eller Sverige for å kunne komme til finalen.

Søndag braker det løs og herrene starter sterk mot Danmark, dette skulle også vise seg å være en like tøff kamp som dagen før. Med hele 9 minutter igjen av første omgang klarer Norge å svømme inn ett mål og tar stillingen til 1-0. Dette blir også sluttstillingen for kampen og herrene har sikret seg en plass i finalen.

Damene står nå for tur og møter Sverige i sin vei mot finalen. De må slå svenskene, mens Sverige klarer seg med 0-0. Norge kjemper på og klarer å slå Sverige med hele 3 mål. Stillingen står 3-0 og Norge har sikret seg plass i finalen med begge lag.

Først kommer finalen til damene. Finalen blir mot Danmark som slo dem dagen før, men de stiller opp med ild i sjelen og slår til mot Danmark. Bare 4 minutter inn i første omgang får Norge inn et mål. Med stor jubel fortsetter kampen, den er jevn og Danmark gir seg ikke uten kamp. Begge lag holder tett og det blir stående 1-0 til Norge ved slutten av første omgang. Det blir igjen mange sjanser for Norge  i løpet av 2. omgang, og de får til slutt en straffe med 2,5 minutter igjen av kampen. Dette fører til en ledelse med 2-0. Så med bare 2 minutter igjen av kampen holder Norge tett og vinner dermed Nordisk! Dette er 5. gang på rad at de norske damene vinner Nordisk!

Så står herrene for tur. De har spilt en kamp mot Sverige allerede, den endte med 4-1 i Sveriges favør, men herrene møter klar for en siste kamp. Herrene har spilt bra hele helgen, men finalen blir et nytt nivå. De gir Sverige en kamp for gullet, men dessverre får Norge ett mål imot. Dette blir det eneste målet i kampen og Norge tar dermed Sølv i finalen.

Vi gratulerer begge lag og ønsker dem lykke til i utviklingen mot EM 2025!

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond