NS 4 i Ålesund

28.03.17 (Sist oppdatert 28.03.17 - 14:19)
Da var siste runde i norgesserien over. Vi kan se tilbake på nok en sesong med mange nye utøvere og bra oppmøte på turneringer. NS4 var ikke noe unntak, med sine 10 herrelag og fem damelag. Denne runden var det to divisjoner på herresiden og vanlig serie på damesiden. Foto: Rune E. Haldorsen.

I førstedivisjon var det Molde, Egersund, Akkaren, BSI-Boblen og Ålesund som var kvalifiserte, mens Haugesund, Sandefjord, NTNUI-DG, TSI-SURK og Molde 2 var i andredivisjon. På damesiden var det Akkaren, BSI-Boblen, TSI-SURK, Egersund og NTNUI-DG som stilte.


Foto: Rune Edvin Haldorsen.


Under NS4 har det blitt scoret 322 mål fordelt på 44 kamper. Det har deltatt 112 spillere i herreserien og 47 spillere i dameserien. Herrene har scoret 223 mål og damene har 99. Totalt sett har det vært ca 140 utøvere i aktivitet i bassenget i løpet av helgen og det gror også godt bak våre utøvere. Såpass godt at arrangøren så seg nødt til å sette opp vaktliste for badevakt til de minste i varmebassenget. Turneringen for øvrig gikk uten noen store
komplikasjoner og det kan vi takke utøvere og dommere for.

I førstedivisjon for herrene var det store spørsmålet hvilket lag som ikke ville klare å komme seg til semifinale. Molde var som vanlig favoritter til finalen og innfridde klart med å vinne alle sine innledende kamper. Det skulle raskt vise seg at Ålesund og Boblen var de to lagene som slet mest i førstedivisjon og at det ville stå mellom disse to lagene om den siste semifinaleplassen. Her var det arrangørklubben Ålesund som trakk det lengste strået og tok fjerdeplassen bak Egersund og Akkaren.


I damenes innledende runder var det to lag som skilte seg ut. Akkaren og Boblen vant sine to første kamper og tok et klart grep om ledelsen i gruppen. Målforskjellen mellom de to lagene var faktisk helt lik etter deres to første kamper. Dette endret seg litt utover dagen men etter at de to lagene spilte 1-1 mot hverandre endte de dagen med lik poengsum. Akkaren hadde scoret flere mål enn boblen og tok førsteplassen på målforskjell. Videre var det TSI-SURK,
Egersund og NTNUI-DG på henholdsvis tredje, fjerde og femte plass.

I andredivisjon var Sandefjord som viste seg å være best forberedt. De vant alle sine innledende kamper og var klar for kvalifisering til førstedivisjon mot Boblen. Haugesund som overraskende nok hadde tatt sjetteplass i Egersund slet nå med å innfri forventningene til turneringen og havnet sist. De andre lagene var det jevnere mellom. TSI-SURK, Molde 2 og NTNUI-DG hadde ved dagens slutt samme poengsum. TSI-SURK hadde -1 i målforskjell mens Molde 2 hadde -4 og NTNUI-DG hadde -5. Derfor ble dette også resultatet i det
innledende spillet.


Foto: Rune Edvin Haldorsen.

I førstedivisjon for herrene slo Molde Ålesund 9-0 mens kampen mellom Egersund og Akkaren ble jevnere. Med tre minutter igjen av førsteomgang scorer Endre Vanglo Grostveit for Egersund og de går opp i en 1-0 ledelse. Akkaren presser på gjennom hele kampen men de klarer ikke å svare på Egersund sitt mål. Egersund og Molde møttes i finalen, mens Akkaren møtte Ålesund i bronsefinalen. Her tok Molde en grei seier med 5-1 mot Egersund, mens Akkaren fikk en god match mot Ålesund som de slo 8-1. I kampen om førstedivisjonsspill mellom Boblen og Sandefjord var det Sandefjord som var sterkest og vant 3-0. Boblen kom derfor på 6 plass.

 
Hos damene var det ganske klart hvem som fikk finaleplassen. Akkaren vant klart over NTNUI-DG (som tidligere på dagen hadde slått Egersund i kampen om siste semifinale plass). Boblen spilte mot TSI-SURK i første semifinale og vant greit med 4-0.

Bronsefinalen stod derfor mellom TSI-SURK og NTNUI-DG hvor TSI-SURK vant greit med 5-0. I finalen var det veldig jevnt, det starter med at Boblen tar en ledelse etter 6 minutters spill. To minutter etterpå utligner Akkaren og bare 30 sekunder før første omgang er over scorer boblen igjen. I andre omgang får Boblen en god start og etter drøye 4 minutter klarer de å gå opp i 3-1 ledelse. Akkaren biter godt fra seg og med 3:45 igjen på klokken setter de inn reduseringen. De fortsetter å presse på for utligning men Boblen holder unna. De vinner til slutt 3-2 i en jevn og tøff kamp.

I herrenes andredivisjon er det kamp om de siste plasseringene. Haugesund sliter fortsatt og ender til slutt opp på siste plass. Mellom de tre resterende lagene er det litt jevnere men det er TSI-SURK som tar 7 plassen med Molde 2 og NTNUI-DG på de to neste plassene.

Ålesund vil takke for en hyggelig og spennende helg med mye godt spill og ønsker alle velkommen tilbake ved neste anledning. Rugbyhilsen fra Ålesund Sportsdykkerklubb!

Foto: Rune Edvin Haldorsen.
PrintSkriv ut    Open PDFÅpne PDF    EmailTips en venn
[Tilbake]
 

Bli medlemsklubb!

Nyhetsbrev

Finn klubben for deg!

Finn kurset for deg!

E-læringskurs

Mista dykkesertifikatet?

 
Sist oppdatert
20.04.18 18:12
18.04.18 10:57
18.04.18 09:51
16.04.18 11:58
06.04.18 13:27
06.04.18 13:05
06.04.18 10:15
26.03.18 14:21
20.03.18 13:00
08.03.18 16:42