Tredje runde i Norgesserien

06.02.17, Egersund Undervannsklubb (Sist oppdatert 06.02.17 - 13:42)
Sesongens tredje runde i Norgesserien ble gjennomført i Egersund helgen 28. - 29. januar. Ti herrelag, fire damelag og seks juniorlag møttes til kamper, hvor Molde og Akkaren nok en gang stakk av med seieren i herre- og dameklassen. Juniorklassen endte med dobbel seier til Egersund. Alle foto: Rune Edvin Haldorsen.


NS3 ble gjennomført med to herrepuljer i divisjonsspill, mens damene spilte vanlig serie på lørdag og semifinaler og finale på søndag. Juniorklassen hadde ekstra stor oppslutning denne gangen, og ble derfor delt i to puljer med innledende runde og mellomspill lørdag og med semifinaler og finaler søndag.Som arrangørklubb hadde vi i Egersund Undervannklubb påtatt oss å gjennomføre en stor turnering for hele 20 lag som startet da første kamp ble blåst i gang klokka 08 lørdag morgen til herrenes finale ble avblåst klokka 14.30 søndag ettermiddag. Kiosksalg av næringsrike delikatesser og streaming av arrangementet direkte på internett ble sørvet hele helga. Takket være velvillige foresatte som ofret hele helgen sin til denne turneringen, med kakebaking til langt på natt og lange dugnadstimer i kiosk og sekretariatet i tillegg til tradisjonell god dugnadsånd blant aktive utøvere, var det mulig for oss å gjennomføre 52 kamper uten forsinkelser samtidig som vi hadde fem lag i aksjon. 

 

Egersund Undervannsklubb takker alle spillere, publikum og foresatte som hjalp oss med å gjennomføre en fin turnering. Vi setter pris på alle godord og fine tilbakemeldinger og ser fram til mer undervannsrugby i tiden som ligger foran oss.


Herreturneringen

Divisjon 1: Molde, Egersund, BSI Boblen, Akkaren, Ålesund

Divisjon 2: Sandefjord, NTNUI-DG, Haugesund, Stavanger, Egersund 2


Med 10 påmeldte herrelag var det nok en gang divisjonsspill i herreklassen. Dette førte i det hele til mange jevne og gode kamper og bidro mest sannsynlig til at alle lag fikk en god opplevelse i vannet.

 

Andre divisjon startet med Sandefjord mot Stavanger. Kampen var jevn i store deler av første omgang, før Stavanger dro fra mot slutten av omgangen og ledet 3-1. Denne ledelsen holdt de kampen ut og vant 5-3. 

Det virket til at Stavanger var i godt slag denne helgen, og de vant samtlige av resterende kamper på lørdagen. 5-0 over NTNUI-DG, 3-2 over Egersund 2 og 3-2 over Haugesund. Mot Egersund 2 lå Stavanger under 2-0, men klarte å snu kampen med hele 3 mål fra nummer 8, John Revheim. Stavanger vant dermed 2. divisjon og var klar for opprykkskamp på søndagen.

 

Sandefjord fortsatte dagen i håp om å plassere seg så høyt som mulig, for å sikre NM-kvalifisering. Det gjorde de i god stil, da de vant komfortabelt 4-1 over Haugesund, 6-3 over Egersund 2 og en knepen 2-1 seier over NTNUI-DG.

 

Haugesunds kamp mot NTNUI-DG var nok den jevneste i andre divisjon på lørdagen. Haugesund ledet med en liten margin nesten hele kampen, men NTNUI-DG tok stadig igjen stillingen. Til slutt endte kampen 4-4. Med siste kamp for dagen var Haugesund sugne på en seier, og vant klart 6-1 over Egersund 2.Både Egersund 2 og NTNUI-DG var blandede lag, med nesten 50% jenter på begge lag. Kampen dem imellom startet med en soleklar ledelse til DG etter 3 mål av Nicholas Smith, mens Tor Inge og Rolf Andre Leidland klarte sammen å redusere til 3-3 tidlig i andre omgang. Mot slutten dro likevel DG fra og vant 5-3.

 

Første divisjon var preget av mer overkjøringskamper enn andre divisjon. Det var færre kamper som bugnet frem og tilbake, og i tilnærmet alle ble det holdt nullen av vinnerlaget. Molde vant komfortabelt alle sine kamper, hvor BSI Boblen var det eneste laget som klarte score mål.


Egersund fortsatte i sitt gode spor denne sesongen og vant alle sine kamper sett vekk fra Molde. Med ingen baklengsmål i sine seierskamper lå Egersund godt an i forhold til søndagens sluttspill.


Både Akkaren og Boblen tapte sine kamper mot de to beste lagene, og vant klart mot Ålesund. Kampen dem imellom ble derfor den mest spennende innledende i første divisjon. Boblen ledet 1-0 og 2-1 i store deler av første omgang, men helt mot slutten av omgangen satte Mari Bratteteig inn utligning til 2-2. I andre omgang klarte ikke Boblen å holde ut, og Akkaren økte til 4-2, og vant dermed kampen.

 

Ålesund med et noe redusert mannskap fikk en tung dag i bassenget, og tapte alle sine kamper, og var dermed klar for andre enden av kvalifiseringskampen mot Stavanger på søndagen. Stavanger startet best, med en tidlig ledelse, men Ålesund tok grep og snudde kampen fullstendig til 4-1 med to mål hver av Marius Skåre og Thomas Nesset. Ålesund beholdt dermed sin plass i første divisjon.

 

Mellomspillkampene i andre divisjon startet som forventet ut i fra lørdagens resultater, men noen lag så ut til å ha forbedret seg. Haugesund spilte først mot NTNUI-DG, og der slapp inn mye mål dagen før, så de ut til å klare å holde igjen. Det ga resultater, og de vant 3-1 over laget fra Trondheim. Sandefjord vant soleklart 7-2 over Egersund 2. Dermed sto det mellom Haugesund og Sandefjord om 7/8 plassen, og NTNUI-DG om 9/10 plassen. Sandefjord startet med et tidlig mål, men Haugesund dominerte klart resten av kampen. Etter kort tid så Haugesund ikke truet ut, og vant 5-2. Egersund 2 hadde også et godt grep om NTNUI-DG hele kampen, hvor de ledet ett til to mål hele kampen. NTNUI-DG klarte aldri redusere, og til slutt endte stillingen 6-3 til Egersund 2.

 

I første divisjon startet semifinalene startet med Molde mot BSI Boblen. Det ble en veldig kamp som dagen før, der Molde dominerte, men Boblen klarte å få inn et mål. Kampen endte 5-1. Tilsvarende lik var kampen mellom Egersund og Akkaren, der Egersund vant klart 5-1.

 

Største spenningen lå dermed i bronsefinalen. Kampen var jevn, og Akkaren ledet svært lenge 1-0. Boblen utliknet på en straffe, og ingen klarte score flere mål før ordinær tid. På Sudden Death var Akkaren effektive og Trond Helge Lillevik satte inn et mål tidlig. Akkaren tok dermed tredjeplassen.

 

I finalen mellom Molde og Egersund startet Molde som vanlig i et høyt tempo. Det ga tidlig uttelling, og Molde ledet klart 3-0 etter første kampen. Det ble mer og mer temperatur utover i kampen, med mange friballer til begge lag. Stillingen endte til slutt 6-0 til Molde.


Dameturneringen
Fire damelag deltok i NS3, noe som var en liten nedtur i forhold til fem lag i NS1 og NS2. Påmeldt var Egersund Undervannsklubb, BSI-Boblen, TSI-SURK, Akkaren Sportsdykkerklubb.

På damesiden måtte Akkaren innfinne seg med å stille med et aldri så lite favorittstempel, siden de vant begge høstens turneringer. Akkarendamene innfridde forventningene med overbevisende spill og det var aldri stor spenning knyttet til hvor puljeseieren skulle ende. Akkaren var i en klasse for seg og vant alle sine kamper med en suveren målforskjell på 34-0 etter første dag. BSI-Boblen tapte for Akkaren, men vant sine øvrige kamper med tosifret tall. TSI-SURK tok tredjeplassen i pulja etter overbevisende resultat 12-1 over Egersund. Sluttstilling etter første dag var Akkaren 6p, BSI-Boblen 4p, TSI-SURK 2p og Egersund 0p. 

Søndag var det duket for semifinale, men siden det var store forskjeller mellom lagene i innledende kamper var det liten usikkerhet knyttet til hvilke lag som skulle ta seg til finalen.  BSI-Boblen slo TSI-SURK 8-1, mens Akkaren vant 13-0 over Egersund.

 

Bronsekampen skulle vise seg å være damenes jevneste kamp. TSI-SURK tok tidlig føring i kampen, men ledet bare 2-0 midt i første omgang.  Egersundsdamene hentet seg kraftig opp etter gårsdagens prestasjoner, satte inn et mål mot slutten av omgangen og overrasket alle med å gå til pause på stillingen 2-1 til TSI-SURK. Kampen fortsatte som en jevn affære der spillet bølget fram og tilbake, stillingen endret seg til 3-1 og 3-2. Når 2 minutter gjensto av andre omgang utlignet Egersund til 3-3, som også ble sluttstilling ved ordinær tid. Kampen gikk til spilleforlengelse, som TSI-SURK avklarte til sin fordel allerede i første spilleminutt.

 

Finalen mellom Akkaren og BSI-Boblen var forventet å kunne bli en ren parademarsj basert på lørdagens innbyrdes oppgjør. Kampen startet jevnt, i tredje spilleminutt gikk BSI-Boblen opp i føringen 1-0 etter straffe. Akkaren satte inn 2 kjappe mål mot slutten av omgangen og gikk til pause med knappest mulig ledelse. I andre omgang rykket Akkaren i fra og kampen endte 4-1 til jentene fra Oslo.


Juniorturneringen

Det ble en rekordturnering på juniorsiden i bassenget i Egersund. Hele 6 lag med totalt 64 juniorspillere var påmeldt fra klubber i Sandefjord, Molde, Bergen, Ålesund og 2 lag fra arrangørklubben Egersund.


Lagene ble delt inn i 2 puljer etter kampoppsettet som brukes i NM:

Pulje 1: Egersund Undervannsklubb, Ålesund Sportsdykkerklubb, Sandefjord Dykkerklubb.

Pulje 2:  Molde Undervannsklubb, BSI-Boblen, Egersund Undervannsklubb 2.

 

Under NS1 i Ålesund tidligere i sesongen var Egersund det sterkeste juniorlaget, men med 2 juniorlag fra arrangørklubben var det usikkert om de klarte å spille seg til finalen denne gangen.

 

I pulje 1 var det jevne kamper med Egersund 1 som det best laget. Resultatene i kampene ble Egersund 1 – Sandefjord 8-3 Egersund 1 – Ålesund 8-6 Ålesund – Sandefjord 5-4

Med sluttstilling Egersund 1 4p, Ålesund 2p, Sandefjord 0p.


Med dette resultatet var Egersund 1 direkte kvalifisert til søndagens semifinale mens Ålesund og Sandefjord måtte ut i en kvartfinale mot lagene fra 2. og 3. plass i den andre puljen.


Pulje 2 ga et enda jevnere sluttresultat, men med en knallsterk kamp av Molde mot BSI Boblen (10-1) var Molde en liten favoritt fra pulja. Resultatene i kampene ble

Molde - Egersund 2 8-10, BSI Boblen – Egersund 2 6-6, BSI Boblen - Molde 1-10.

Med sluttstilling Egersund 2 3p Molde 2p BSI Boblen 1p.


Egersund 2 var direkte kvalifisert til semifinalen med knappest mulig margin mens Molde og BSI Boblen måtte ta en ekstrarunde i en kvartfinale.

 

I kvartfinalene var Molde på vinnersporet og vant en knusende 9-0 seier over Sandefjord, mens det ble jevnere mellom Ålesund og BSI Boblen med en 8-5 seier til Boblen.

 

I semifinalene ble kampen mellom Molde og Egersund 1 en grøsser. Molde fortsatte sitt gode spill fra de innledende kampene i førsteomgangen og ledet 5-1 til pause. I pausen tok Egersund 1 samling i bånn, skrudde opp tempoet, målene begynte å tikke inn med ca. 1 mål per 2. minutt. Moldespillerene ble frustrerte, mens Egersund 1 sakte men sikkert tok innpå med 2-5, 3-5, 4-5, 5-5. Dette stod seg helt til de siste 15 sekundene, hvor Egersund puttet det siste målet på 6-5 og hadde snudd kampen til ellevill jubel fra en fullsatt tribune av lokalpatrioter.Semifinalen mellom Egersund 2 og BSI Boblen var finspilt, men ble aldri skikkelig spennende og Egersund 2 vant en komfortabel 9-5 seier og egersundslagene var klare for å møtes i finalen.

 

Etter de intense innledende kampene og semifinalene ble plasseringsspillet et lite antiklimaks med klare seire. Ålesund slo Sandefjord 12-2 i kampen om 5. plassen og Molde slo BSI Boblen 7-1 i bronsefinalen. Finalen mellom Egersund 1 og Egersund 2 ble en jevnspilt kamp hvor 2-er laget rykket fra midtveis i kampen ved å tilrive seg en tomålsledelse med 7-5 skåringen. Egersund 1 klarte etter dette aldri å bli helt ajour igjen, og det var et meget fornøyd Egersund 2 lag som gikk av med seieren med sifrene 10-8.

PrintSkriv ut    Open PDFÅpne PDF    EmailTips en venn
[Tilbake]
 

Bli medlemsklubb!

Nyhetsbrev

Finn klubben for deg!

Finn kurset for deg!

E-læringskurs

Mista dykkesertifikatet?

 
Sist oppdatert
20.04.18 18:12
18.04.18 10:57
18.04.18 09:51
16.04.18 11:58
06.04.18 13:27
06.04.18 13:05
06.04.18 10:15
26.03.18 14:21
20.03.18 13:00
08.03.18 16:42