Reportasje NS2 Stjørdal

05.12.16 (Sist oppdatert 05.12.16 - 13:47)
Da var norgesseriens andre runde 2015/16 over. Også denne gangen i Stjørdal. Det var 15 deltakende lag hvorav 10 på herresiden og 5 på damesiden. Totalt var det 44 kamper i løpet av helgen. Dette gjorde programmet for helgen tett og satt krav til at alle arrangører og deltakere gjorde sitt for at programmet ble fulgt. 

Siden det var så mange herrelag påmeldt ble det delt opp i divisjonsspill. Første divisjon besto av Molde, Egersund, Akkaren, Ålesund og BSI Boblen, mens andre divisjon besto av Sandefjord, NTNUI-DG, Haugesund, TSI-SURK og NTNUI-DG2. 

Også denne gang var det fem lag på damesiden, disse var Akkaren, BSI-Boblen, TSI-SURK, NTNUI-DG og Egersund. Det ble spilt 2x8-minutts kamper med løpende tid.


I første divisjon var knyttet spenning til hvor sterkt lag Molde ville stille ettersom november er en hektisk måned med mange internasjonale turneringer. I tillegg var det EM for enkelte av juniorene. De andre lagene i første divisjon ville prøve å utnytte denne situasjonen, og et av de lagene var Egersund.

Molde og Egersund viste begge at de var hakket foran de andre lagene og begge lagene hadde vunnet alle kampene sine før de møtes. Denne kampen var meget spennende og jevn. Kampen bølget frem og tilbake, men til slutt klarte Molde å få inn et mål. (Målet kom etter en ”motivasjonsprat” fra kaptein Øyvind Nyhus, som hele svømmehallen fikk med seg). 

Stillingen ble dermed 1-0 til Molde. Bak Molde og Egersund var det også en jevn kamp mellom Boblen, Akkaren og Ålesund. To av de tre lagene skulle følge Molde og Egersund til Semifinalene. Selv om Ålesund kjempet tappert klarte de akkurat ikke komme seg videre. Dermed gikk Boblen og Akkaren videre til semifinale.

I andre divisjon var det et nytt lag som knyttet spenning. Det var Haugesund som stilte lag for første gang på lang tid. Lagene i andre divisjon var spent på å se hvilkenform Haugesund var i. Haugesund fikk teste seg mot NTNUI-DG i første kamp, og etter en litt ruskete start klarte de å få samspillet til å sitte, men tapte likevel for et litt mer rutinert DG. Sandefjord og DG var de lagene som stakk seg ut i andre divisjon. Begge lagene vant alle sine kamper og møtes i siste kamp for å avgjøre hvem som fikk spille mot Ålesund og da kjempe om 5.plassen. Etter en veldig jevn kamp som bølget frem og tilbake klarte Sandefjord til slutt å vinne. Bak kom Haugesund som hadde greit tak på TSi –SURK og DG2, og TSI SURK kontrollerte inn seier mot DG2.

På damesiden var det fem lag, og i løpet av lørdagen var det et lag som skilte seg spesielt godt ut. Dette var Akkaren som helgen etter spiller i Champions. De vant alle kampene sine lørdag og var suverene. Bak Akkaren var det TSI–SURK og Boblen, som begge lagene vant over Egersund og DG samtidig som de tapte for Akkaren. Da de møttes ble det en veldig jevn kamp som tilslutt endte 2-2. TSI-SURK kom da foran Boblen på målforskjell. DG og Egersund kjempet for den siste plassen i semifinalen. Dette var også en kamp som var veldig jevn og det unge damelaget fra Egersund viser at de har utviklet seg mye gjennom de siste turneringene og klarte å spille uavgjort 2-2 mot DG. Dermed var det klart for at Egersund og DG skulle møtes i mellomspill søndag for å se hvem som får møte Akkaren i
semifinalen.

Søndagens sluttspillkamper startet på damesiden med Egersund mot NTNUI-DG. Gårsdagens jevne kamp gjorde at dette mest sannsynlig ville bli svært spennende. Egersund starter klar best, og leder 2-0, etter første omgang og 3-0 midtveis i andre omgang. Da det ser ut ser ut som om Egersund har full kontroll får NTNUI-DG nye krefter og banker inn to mål mot slutten av omgangen. Det hjelper likevel ikke, og Egersund vinner sin første kamp noensinne 3-2. Egersund går videre til semifinale som de taper klart mot Akkaren. Den andre semifinalen mellom TSI-SURK og BSI Boblen er mye mer spennende. TSI SURK tar ledelsen to ganger, men BSI Boblen svarer hver gang. Stillingen står 2-2 ut i andre omgang før TSI SURK avgjør når Kathrine Rasch Moyo setter inn sitt andre mål i kampen til 3-2. Dermed blir det bronsefinale mellom BSI Boblen og Egersund, og det blir en klar seier til Boblen. Finalen mellom Akkaren og TSI SURK er heller ikke spesielt spennende, og Akkaren seiler inn til seier med 7-0.

Sluttspillet i andre divisjon går som forventet ut fra gårsdagens resultater. NTNUI-DG vinner alle sine kamper foran Haugesund, etterfulgt av TSI-SURK og NTNUI-DG2.Kvalifiseringskampen mellom Ålesund og Sandefjord starter med klar ledelse til Ålesund med 4-1 til første omgang. Likevel våkner Sandefjord i andre omgang og reduserer til 4-3. Ålesund klarer å hente seg inn igjen og vinner til slutt 5-3.

Semifinalene på herresiden viste seg å bli spennende. Det står lenge 1-1, før Molde går opp i ledelsen på tampen av andre omgang ved Mattis Walhby. I andre omgang legger Molde på til 3-1. Boblen får et trøstemål på slutten, men det holder ikke, og Molde vinner 3-2. Den andre semifinalen mellom Egersund og Akkaren starter med 2-0 ledelse etter første omgang. Kampen blir intens med mye temperatur, men mot slutten bikker det helt over i Egersunds favør, og de vinner 5-0.

I bronsefinalen spiller BSI Boblen mot Akkaren, og Boblen virker som det hvasseste laget. Etter første omgang leder Boblen 1-0, og i andre omgang går de opp til 2-0 etter en kontant satt straffe av Hans Olav Vikse. Stillingen holder seg, og Boblen tar tredjeplassen. Finalen mellom Molde og Egersund starter jevnt, med sjanser til begge lag. Med 3 minutter igjen av første omgang får Egersund en spiller utvist for angrep mot hodet, og Molde er nådeløse. Tidlig i andre omgang setter de inn 2-0 etter en god overgang. Selv om Egersund får inn et mål er Molde aldri truet, og vinner finalen 2-1.

NTNUI-DG takker alle deltakende lag, dommere og støttespillere. Vi gleder oss til neste
serierunde.
PrintSkriv ut    Open PDFÅpne PDF    EmailTips en venn
[Tilbake]
 

Bli medlemsklubb!

Nyhetsbrev

Finn klubben for deg!

Finn kurset for deg!

E-læringskurs

Mista dykkesertifikatet?

 
Sist oppdatert
20.04.18 18:12
18.04.18 10:57
18.04.18 09:51
16.04.18 11:58
06.04.18 13:27
06.04.18 13:05
06.04.18 10:15
26.03.18 14:21
20.03.18 13:00
08.03.18 16:42