Rapport fra NS3 i Ålesund

30.01.13 (Sist oppdatert 30.01.13 - 21:52)

Da var det duket for nok en turnering i Ålesund, med pent vær både inne og ute. Denne gangen deltok 13 lag med til sammen 122 spillere på turneringen. Ni herrelag og fire damelag skulle slåss om heder og ære i sunnmørsk farvann.

Siden det var ni herrelag var det delt opp i to puljer hvor det i teorien skal være like stor sannsynlighet for alle lag å kunne nå finalespill. Dette var det allerede sådd tvil om av Molde som hadde planer om å overlate finalen til en klubbtrening mellom første og andre laget. Dette var det opp til de andre lagene å gjøre noe med. På damesiden var det spenning rundt hvem som skulle stille på Molde. Det gikk rykter om fravær, og dette medførte store spekulasjoner i om de ville kunne klare å ta sin tredje seier i serien og dermed nærmest sikre seg spill i champions til høsten.

I første runde var det Molde mot Boblen. Dette var en kamp som viste at selv med redusert lag er Molde til å regne med. Jentene vant med 7-0 mot et også redusert Boblen lag. Den andre kampen på damesiden var mellom Akkaren og NTNUI-DG. Her viste Akkaren at de hadde skumle intensjoner for helgen og slo DG jentene med hele 30-0. Dette er veldig imponerende i en 2*11 minutters kamp med løpende tid.

På Herresiden var det kamper mellom Molde og TSI-SURK (22-0), Akkaren og NTNUI-DG (18-0), BSI-Boblen og Sandefjord (3-2) og til slutt Egersund mot Molde 2 (1-6) Dette viste at det helt klart var muligheter for de intensjonene Molde hadde, og at det nok var i pulje to at de hardeste slagene skulle stå.

Den neste runden begynte med en kamp mellom Molde og Ålesund. Ålesund som var på hjemmebane håpte nok at de skulle stå i mot Molde bedre enn de gjorde, men etter et 13-0 tap var det nok et lite spørsmål om de holdt det nivået som skulle til for å kunne ta andreplassen i puljen. Den neste kampen i denne puljen var mellom Akkaren og TSI-SURK. Etter at Akkaren hadde lekt seg til en grei seier over NTNUI-DG tidligere på dagen var nok Akkaren sikre på at dette skulle gå veien. Motstanden ble nok litt overraskende stor da de bare ledet med 3-2 etter første omgang. Men de dro det i land og vant til slutt 5-3.

I pulje 2 var det Molde 2 som skulle vise muskler og møte best rangerte Boblen. Dette ble en grei Match for Molde 2 som de til slutt vant med 8-1 seier. Egersund mot Sandefjord var også en grei kamp hvor Egersund til slutt vant med 6-2 selv om det bare sto 2-1 til pause.

Etter hvert ble det klart at Molde sine lag ville gå ut med seier i hver sin pulje, og kampen om andre plassene ville stå mellom Ålesund og Akkaren i pulje 1 og Boblen og Egersund i pulje to.

I den andre runden til damene var det nå Molde og NTNUI-DG som skulle møtes og Akkaren og BSI-Boblen. Nå ble det et klart bilde om at Molde og Akkaren ville slåss om første plass i finalen. Molde vant greit 23-0 og Akkaren vant 16-0. Da var det bare siste runden som ville avgjøre hvem som ville vinne de innledende kampene, og på papiret så det ut som at Akkaren var det sterkeste laget.

På herresiden var det nå duket for to viktige oppgjør. I pulje en, skulle Ålesund møte Akkaren og Boblen Skulle møte Egersund i pulje to. Akkaren og Ålesund har en historie med mange tette kamper, og det var med spenning i kroppen at det to lagene gjorde seg klar til start. Allerede etter ett minutt og ti sekunder viste Ålesund at de mente alvor. De gikk opp i en null og klarte videre utover i kampen å gjøre dette syv ganger til. Akkaren var slått og kampen om andreplassen avgjort.

Mellom Boblen og Egersund var det langt mer spennende. Boblen gikk midtveis i første omgang opp til en null, og klarte rett før pause å doble ledelsen. Et halvt minutt etterpå og i siste sekund av omgangen utligner Egersund til to en. Samtidig med dette pådrar Boblen seg en utvisning og Boblen starter derfor med en spiller mindre i andre omgang. Nå går det en halv omgang med mye låsing av ball, noe som skaper frustrasjon hos spillerne.  Boblen får i de fire siste minuttene 2 stykker utvist, og Egersund presser på. De klarer likevel ikke å score, og kampen ender med 2-1 til Boblen.

Etter første dag ble det da Molde som ledet i begge puljene og med Ålesund og Boblen på andre. Disse skulle da spille i semifinalen søndag. I pulje en hadde TSI-SURK sikret seg fjerde plassen foran NTNUI-DG, og i andre puljen var det Sandefjord som trakk det korteste strået.

På Damesiden var det spennende å se om Molde kunne hamle opp med et sterkt og tent Akkaren lag. Det er Akkaren som tar initiativet i kampen og scorer det første målet. Tre minutter etter dobler de så ledelsen. På slutten av første omgang blir det dømt straffe til Molde, og vi går til pause med 2-1 til Akkaren. Videre herifra viser akkaren at de ønsker å dytte Molde ned fra tronen og vinner til slutt 7-1.

Søndagen blir en spennende dag:

I semifinalene går Akkaren og Molde greit videre til finalen med sifrene 24-0 og 7-0 mot henholdsvis NTNUI-DG og Boblen.

På herresiden er det Molde mot Boblen og Molde 2 mot Ålesund. Molde vinner en behagelig seier med sifrene 15-0 mens Molde 2 får større utfordringer mot Ålesund. Molde 2 tar ledelsen med ett mål etter halve første omgang. Men bare ett drøyt minutt etterpå blir det dømt straffe som Ålesund scorer på. Dette er ikke Molde 2 fornøyd med og går rett i angrep. De går så opp i en to en ledelse som de holder til pause. Halvveis ut i andre omgang setter de inn 3-1 og løpet virker kjørt for Ålesund. Men de gir ikke opp, og med ett minutt igjen å spille setter de inn reduseringen. De klarer likevel ikke å få flere mål og Molde har nådd sitt mål om å ha to lag i finalen.

De andre kampene i herrenes serie varierer noe, men kampen om å få spille om 5. plassen blir en batalje for Akkaren som til slutt klarer å slåss seg til en 3-2 seier over Sandefjord i siste sekund.  I kampen om 5. og 6. plass var det Akkaren og Egersund som møttes. Her tar Akkaren ledelsen etter bare 50 sekunder, og det kan virke som det skal gå greit, men Egersund står i mot og etter halvgått kamp er stillingen den samme. To minutter ut i andre omgang dobler de ledelsen, og denne holder de lenge helt til Egersund reduserer til 2-1. Det er bare synd at det da står kun syv sekunder igjen på klokken og Akkaren har tatt 5. plassen. På syvende og åttende plass endte Sandefjord og TSI-Surk etter en kamp som Sandefjord vant med 8-2. NTNUI-DG tok da 9. plassen.

Damene sin bronsefinale mellom Boblen og NTNUI-DG var en grei kamp som Boblen til slutt vant 25-0. Dette betydde at NTNUI-DG endte på fjerde plass mens Boblen tok Bronsen.

Semifinalen på Herresiden var litt mer spennende. Her møttes Ålesund og Boblen til dyst, og kampen ble mye jevnere enn mange kanskje hadde forventet. Ålesund var nok sett på som favoritter, men som vi vet kan dette ofte føre til at man ikke klarer å prestere slik man ønsker. Ålesund tar som forventet tak i kampen og går etter en halv omgang opp i en to måls ledelse. Dette er til tross for at Boblen har spillet, og Ålesund sliter med å få til sitt spill. Like etter utligner Boblen og det er ny spenning i kampen. Begge lagene legger inn ett mål til og Ålesund går til pause med en knepen 3-2 ledelse. Halvveis ut i andre omgang reduserer Boblen og Ålesund er under stort press. Med bare et halvt minutt igjen av kampen klarer Ålesund å gå i angrep, og Alexander Michelsen klarer å rive opp forsvaret til Boblen slik at en medspiller bare kan legge ballen i bøtta og Ålesund vinner 4-3.

I damefinalen skulle vi forvente en grei kamp for Akkaren sin del. De slo Molde hele 7-1 innledningsvis, og skulle nå kunne gjenta denne bragden. Det er derfor overaskende når Molde etter tre minutter med jevnt spill setter inn 1-0. Akkaren prøver å presse på, men det virker som de tar litt for lett på dette. De må derfor vente til det er ett minutt igjen av omgangen før de klarer å utligne. Molde svarer med en gang og går til pause med en 2-1 ledelse over Akkaren.  Den andre omgangen Har vart i 3 minutter da det neste målet kommer for Akkaren, det er helt likt. Her bølger kampen mye frem og tilbake helt til Molde igjen tar ledelsen med bare 3 minutter igjen på klokken. Minuttet etter utligner Akkaren igjen før de med bare ett minutt igjen går opp i ledelsen for første gang i kampen. Molde makter ikke å svare, og Akkaren har tatt seieren i NS3.

Finalen på herresiden blir nå et reint klubboppgjør for Molde. Men det betyr ikke at det er mindre prestisje i kampen. Etter mye hardt press mot Molde 2 sitt forsvar må de med halvspilt første omgang sleppe inn sitt første mål. Det er tøffe tak og forsvaret blir etter hvert slitent, og første omgang ender med tre måls ledelse til Molde sitt første lag. Videre utover viser det seg at de også er sterkest og ender opp med en seier på 8-0.

Toppscorere på denne serierunden ble Øyvind Nyhus og Samuel Gaviria med 22 mål hver, og Tove M Håland med 17 mål.

Vi takker for helgen og håper vi ser alle igjen på NS4 i Sandefjord.

Med vennlig hilsen

Marius Skåre
Aasdk

 

PrintSkriv ut    Open PDFÅpne PDF    EmailTips en venn
[Tilbake]
 

Bli medlemsklubb!

Nyhetsbrev

Finn klubben for deg!

Finn kurset for deg!

E-læringskurs

Mista dykkesertifikatet?

 
Sist oppdatert
20.04.18 18:12
18.04.18 10:57
18.04.18 09:51
16.04.18 11:58
09.04.18 14:01
06.04.18 13:27
06.04.18 13:05
06.04.18 10:15
26.03.18 14:21
20.03.18 13:00