Reportasje fra NM i UV-Rugby 2012, Bergen 28. og 29. april

30.04.12 (Sist oppdatert 07.05.12 - 21:58)

 

 

Dobbelt NM-gull til Molde!

Helgen 28. og 29. april gikk NM i undervannsrugby av stabelen i Bergen. 6 herrelag og 4 damelag hadde møtt opp for å kjempe om medaljene.

BSI Boblen herrer klare for kamp

På herresiden var det delt inn i 2 grupper. Gruppe 1 bestod av Molde, BSI Boblen og Ålesund, mens i den andre holdt Akkaren, Egersund og Sandefjord til.

På damesiden skulle alle lagene spille mot hverandre i innledende spill. Lagene som deltok var Molde, Akkaren, BSI Boblen og TSI-SURK.

Blant herrene var det ventet at Molde ville ta hjem nok en kongepokal, men bak de suverene moldenserne var det duket for jevnere oppgjør og et par svært spennende kamper.

I gruppe 1 åpnet BSI Boblen mot Ålesund, og etter en jevn 1. omgang, dro bergenserne i land en komfortabel 6-1 seier. Dagen fortsatte med lokaloppgjøret Molde mot Ålesund. Tente moldensere vant her med klar margin. Siste kamp i gruppen var mellom Molde og BSI Boblen. Etter at BSI-Bolen tok ledelsen, var kampen lenge jevn, men mot slutten av 1. omgang og resten av kampen viste Molde seg som det klart sterkeste laget, og tok nok en overlegen seier. Det betød at Molde var videre til finalespillet, mens BSI Boblen og Ålesund måtte ta omveien om mellomspillet før de eventuelt kunne forberede seg på semifinale.

I gruppe 2 åpnet Egersund mot Sandefjord. Det skulle vise seg at Sandefjord skulle få det tøft i årets NM, og åpnet med et klart tap. Også i 2. kamp i gruppen skulle det bli tøft for gutta fra hvalfangerbyen, denne gangen var det Akkaren som sikret en solid seier. Dermed var det duket for en ren gruppefinale mellom Akkaren og Egersund. Det ble en tøff og jevn kamp, men tigergutta fra Oslo kunne til slutt juble for en knepen 1-0 seier, og en plass i finalespillet.

I mellomspillet skulle det gjøres opp om de 2 siste semifinaleplassene. I første kamp møttes Egersund og Ålesund. Det ble en jevn og tett kamp, med tidvis høy temperatur. Egersund startet ut som det beste laget med en 2-0 ledelse etter første omgang, men Ålesund kom sterkere tilbake utover i 2. omgang.  Etter 2 ganger 15 minutter kunne Egersund endelig juble over en 4-3 seier, mens Ålesund måtte nøye seg med å spille om 5. plassen. I den andre kampen møttes BSI Boblen og Sandefjord. Som tidligere ble det tøft for det unge Sandefjordlaget. Med en 23-0 seier ble det bergenserene som fikk den siste plassen i semifinalene, mens Sandefjord måtte forberede seg på kamp om 5. plassen mot Ålesund.

Semifinalene var med det klare; Molde mot Egersund, og Akkaren mot BSI Boblen.

På damesiden ble det spilt en innledende serie, der alle lagene skulle spille mot hverandre. På forhånd var det ventet at Molde og Akkaren skulle gjøre opp om seieren, mens BSI Boblen og TSI-SURK var klar til å kjempe om plassen bak de 2 suverene lagene i årets serie.

Første kamp blant damene var mellom Molde og BSI Boblen. Dette ble som ventet tøft for bergensdamene, og Molde kunne lett dra i land en 13-2 seier. I dagens andre damekamp møttes Akkaren og TSI-SURK, også her ble det en klar seier til favorittene fra Oslo. Neste kamp var mellom Molde og TSI-SURK. Denne kampen ble noe jevnere enn forventet, men Molde dro til slutt i land en komfortabel 7-3 seier. Kampen mellom Akkaren og BSI Boblen ble heller ikke så jevnspilt som de mange hjemmefansene kanskje hadde håpt, og det var med det duket for en ren gruppefinale mellom Molde og Akkaren. Dette ble en kamp som fortsatte i samme spor som kampene mellom de 2 har vært ellers i sesongen; tett og spennende. Molde tok tidlig en ledelse, og trygget denne kampen ut til en 5-3 seier.  I lørdagens siste damekamp møttes BSI Boblen og TSI-SURK. Dette ble nok en nedtur for hjemmelaget, og tromsøværingen vant en klar 7-2 seier.

Full fart i sekretariatet

Dommermøte i pausen

På utvisningsbenken

På søndagen var det duket for finalespillet. For herrene startet det med semifinale mellom Molde og Egersund. Her viste Molde seg nok en gang som suverene, og var klar for nok en finale i et Norgesmesterskap. Den andre semifinalen ble av det jevnere slaget. Her møttes Akkaren og BSI Boblen. Etter en målløs 1. omgang, tok hjemmelaget ledelsen, men hardt kjempende østlendinger klarte tilslutt å hale i land en knepen 2-1 seier, og var klare for finale mot favorittene fra Molde. BSI Boblen og Egersund måtte gjøre opp om bronsemedaljen. Neste herrekamp stod mellom Ålesund og Sandefjord. Etter å ha tapt med solide sifre i alle sine kamper, måtte Sandefjord finne seg i å være underdogs. Dette var dessverre for Sandefjord ikke en kamp der NMs overraskelse skulle komme, og det ble en solid 17-1 seier og 5. plass til Ålesund.

I bronsefinalen stod BSI Boblen og Egersund på hver sin side av bassenget. Bergenserne åpnet sterkt og ledet solid til pause. Derfra og inn kontrollerte de inn en 8-2 seier, selv om Egersund var mye mer med i kampen i 2. omgang. Hjemmelaget kunne dermed juble for bronsemedalje.

Finalen skulle vise seg å bli en ensidig affære. Molde hadde tidligere i sesongen tapt sin første turnering på mange år mot nettopp finalemotstander Akkaren. De ønsket derfor å bevise at dette hadde vært et arbeidsuhell. Det fikk de poengtert med en 25-0 seier og vant dermed sitt 10. NM-gull på rad, samt nok en kongepokal.

Akkaren herrer klare for finale

Molde herrer klare for finale

Det gav følgende sluttstilling for herrene:

1.       Molde

2.       Akkaren

3.       BSI Boblen

4.       Egersund

5.       Ålesund

6.       Sandefjord

Damenes semifinaler var mellom Akkaren og TSI-SURK i den første kampen, og Molde og BSI Boblen i den andre. Nok en gang var de 2 favorittene suverene og vant hver sin klare seier. Det var dermed duket for kamp om bronsen mellom TSI-SURK og BSI Boblen. Denne kampen ble noe jevnere enn den innledende kampen, men BSI Boblen måtte nok en gang se seg slått av jentene fra nord. Den siste plassen på pallen gikk dermed til jublende Tromsøjenter etter en 6-3 seier.

Finalen mellom Molde og Akkaren ble også denne gangen svært jevn. Kampen vekslet frem og tilbake. Molde tok ledelsen 1-0 og 2-1, men ledelsene ble utliknet av hardt kjempende hovedstadsjenter hver gang. Når det gjenstod 15 sekunder av kampen, og publikum begynte å forberede seg på ekstraomganger, kom avgjørelsen. Molde klarte å presse inn seiersmålet, og denne gangen hadde ikke Akkaren tid til å svare. Molde kunne dermed juble for seier også på damesiden.

Moldes damer stemmer i nasjonalsangen

Sluttstillingen for damene ble som følger:

1.       Molde

2.       Akkaren

3.       TSI-SURK

4.       BSI Boblen

Gratulerer til Molde som dobbelt Norgesmestere!

Toppscorere i helgen ble Samuel Gaviria Alzate (Molde) blant herrene med 11 mål. Kjellhaug Oppedal Hurlen (Akkaren) og Amanda Barsten (Molde) delte tittelen blant damene med 9 mål hver.

Toppscorerer i NM (Amanda og Kjellaug) og i Norgesserien (Iver og Karine)

 

Dette var sesongens siste turnering for mange, og vi i BSI Boblen ønsker derfor alle en riktig god sommer!

Skrevet av Håkon E. H. Sæstad

 

Se resultater og statistikk fra NM 2012 her.

 

PrintSkriv ut    Open PDFÅpne PDF    EmailTips en venn
[Tilbake]
 

Bli medlemsklubb!

Nyhetsbrev

Finn klubben for deg!

Finn kurset for deg!

E-læringskurs

Mista dykkesertifikatet?

 
Sist oppdatert
20.04.18 18:12
18.04.18 10:57
18.04.18 09:51
16.04.18 11:58
09.04.18 14:01
06.04.18 13:27
06.04.18 13:05
06.04.18 10:15
26.03.18 14:21
20.03.18 13:00